boyun düzleşmesi nasıl geçer

Boyun düzleşmesi nasıl geçer, nedir ve belirtileri nelerdir? Bu içeriğimizde bu önemli rahatsızlık hakkında önemli bilgilere ulaşabilirsiniz

Boyun düzleşmesi nedir?

Belirtilere ve tedavilere geçmeden önce sizlere boyun düzleşmesi rahatsızlığı hakkında bilgi sunmak istiyoruz.

Boyun düzleşmesinin diğer adı ile Servikal lordoz düzleşmesi olarak bilinir. Bu düzleşme, omurga yapısı gereği hafif eğik olması gereken boynun düz olması durumudur. Sadece basit bir fiziksel rahatsızlık olarak görülen ancak ciddi bir sorun olan bu hastalık, kişileri günlük yaşamda oldukça etkilemektedir.

Belirtileri nelerdir?

"<yoastmark

Hastalık hakkında kısaca bildi edindiğimize göre artık boyun düzleşmesi belirtileri konusuna değinebiliriz.

Özellikle masa başında çok uzun süreli çalışanlarda görülen bu hastalık, her bireyde aynı semptomlar ile ortaya çıkmaz. Kimi bireylerde yoğun kas ağrıları ile kimi bireylerde ise sadece fiziksel boyun düzlüğü olarak kendini gösterebilir.

Gözlenen bu yoğun kas ağrıları, boyun bölgesinden tüm sırta ve bele kadar uzanabilir. Kişilerde sadece fiziksel bozukluk yaşanabilir ancak vücudun hareket özgürlüğünü fazlasıyla etkilemektedir.

Kendini bu gibi belirtiler ile gösteren boyun düzleşmesi, boyun bölgesinde sürekli uyuşma, karıncalanma ve kaşınma gibi belirtiler ile de kendini gösterebilir. Ayrıca hastalığın daha net teşhis edilebilmesi açısından düz bir zemine uzanarak boyun ile zemin arısındaki uzaklığa bakılabilir.

Bu ve benzer belirtiler kişide görüldüğünde vakit kaybetmeden bir doktor tarafından muayeneye gitmesi ileride daha zor tedavi yöntemleriyle karşı karşıya kalma riskini oldukça azaltır.

Nedenleri nelerdir?

Boyun düzleşmesi semptomlarına neden olabilen birçok yanlış hareket ve alışkanlık bulunmaktadır.

Gerçekleşmesinde çokça farklı sebep olabilen bu hastalığın en büyük nedenleri, sürekli hareketsiz kalma, uyurken ters pozisyonda yatma ve boyun bölgesine fazla yüklenme durumlarıdır.

Bunca nedenin yanında kişiye aile tarafından aktarılmış bir genetik özellik de olabilir. Hastalık eğer dışardan bir etkenle değil de genetik bir faktör ile oluşmuş ise çok korkulacak bir durum değildir. Ancak uzmanlar tarafından hareketi kısıtlayabildiği için ameliyat ile düzeltilmesi tavsiye edilir.

İlginizi Çekebilir:  Göz Seğirmesi Neden Olur?

Bu rahatsızlıkla karşı karşıya olan kişilerin alışkanlıklarında da değişiklik yapmaları ve yaşam tarzlarını değiştirmeleri gerekebilir.

Nasıl tedavi edilir?

"<yoastmark

Bu rahatsızlıktan mustarip olan kişiler doğal olarak “Boyun düzleşmesi nasıl geçer?” diye araştırma yapmaktadır. Ciddiye alınması gereken bir rahatsızlık olan boyun düzleşmesi şikayetleri sonrasında tedavi mutlaka bir doktor kontrolünde gerçekleşmelidir.

Eğer hastalığın nedeni hareketsizlikten kaynaklı ise ilaç kullanmak semptomları sadece kısa süreli olarak geçirir, fiziksel olarak boyunda herhangi bir değişme gözlenmez. İlaç kullanımı bırakıldığında ise semptomlar tekrar gözlenmeye başlar.

Bu hastalığı tedavi etmede en etkili yöntem fizik tedavidir. Fizik tedavi düzenli olarak uygulandığı taktirde boyun düzleşmesinde oldukça olumlu etki yapabilmektedir. Ayrıca hastalığın yeni görülmeye başlandığı durumlarda uzmanlar tarafından sadece boyunluk kullanımı önerilir. Hastalığın ilerlemesi durumunda ise son seçenek olan ameliyat yapılır. Bu rahatsızlığın tedavisinde ameliyat zor bir alternatif olarak görünse de başarı oranı yüksek bir tedavidir. Bu nedenle boyun düzleşmesi ameliyatından korkmamak gerekir.

Boyun düzleşmesi nasıl engellenir?

Tedavilerin yanı sıra bu rahatsızlığın hiç ortaya çıkmaması için uzmanlar tarafından önerilen yöntemler de vardır. Bu yöntemler genelde hastalığın ilk aşamalarında uygulanır ve tedaviden ziyade önleyici amaçlıdır.

Doktor tavsiyesi ile evde uygulanabilen yöntemler boynu dinlendirme, boyna ısı uygulama ve boyun yastığı kullanma gibi yöntemlerdir. Ancak hastalığın tedavisinden sonra veya tedavi sürecinde hastalığa neden olan unsurlar tekrar oluşmamalıdır. Özellikle çalışma ortamı gözden geçirilmelidir.

Sağlığınız hakkında daha fazla önemli bilgi edinmek için “sağlık” kategorisinde yayınladığımız diğer içeriklerimizi de gözden geçirmeyi unutmayın.

Lütfen Paylaşın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir