balık kızartmanın püf noktaları

Balık kızartmanın püf noktaları ile hem ailenize hem de misafirlerinize sunacağınız lezzetli sofralara imza atabilirsiniz.

Özellikle zengin protein ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan yenilebilir balık türleri, vücudun ihtiyacı olan farklı mineral ve vitaminleri barındırmasıyla da sağlık açısından birçok fayda sağlıyor. Balık kızartmanın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olup buna göre hareket etmek, balığın pişerken besin değerinin kaybolma oranını minimuma indirirken lezzetinin artmasını da sağlıyor.

Balık, özellikle daha kuvvetli hafıza ve kalp sağlığı için tercih edilirken zengin protein kaynağı olması nedeniyle de hücre oluşumundaki en küçük yapıtaşı olan protein alınımına da ideal bir şekilde imkân veriyor.

Balık Kızartmanın Püf Noktaları

balık kızartmanın püf noktaları nelerdir
Balık kızartmanın püf noktaları nelerdir

Aşağıda sıraladığımız balık kızartmanın püf noktaları parmaklarınızı yiyeceğiniz lezzetli ve sağlıklı bir balık kızartma için son derece yardımcı olacak.

Yağlı Balıkları Tercih Edin

Türlü türlü çeşitleri olan balıklar arasında kızartmalık için en ideal balık türü, yağlı olanıdır. Daha iyi bir şekilde kızarması ve muhteşem bir tada sahip olması için, yağlı balıkları tercih edebilirsiniz. Özellikle palamut, çupra, çinekop, sarıkanat ve lüfer gibi balık çeşitleri, sağlıklı yağ oranı yüksek olan balıklardır.

Kızartmadan Önce Baharatlayın

Balık kızartmanın püf noktaları arasında özellikle balığı ne zaman baharatlayacağınız konusu oldukça önemlidir. Birçok kişi balıkları kızarttıktan sonra baharat kullanmayı tercih ediyor. Oysa ki baharatlamanın bir kısmının kızartmaya başlarken veya başlar başlamaz yapılması, baharatların yağ ile birlikte balığa tam olarak nüfuz etmesini sağlayacaktır. Bu durum da kızarmakta olan ürünün lezzetine lezzet katacaktır.

Kızartmadan önce balıkları hafif baharatlara bulamanız, balıkların daha lezzetli bir kıvamda kızarmasını sağlar. Kızarma esnasında kullanılması gereken tuz miktarının tamamını kullanmak yerine yine bir kısmının önceden kullanılması, tıpkı baharatlarda olduğu gibi balıkların daha doğal bir tada ulaşmasını sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir:  Guacamole Sos Nasıl Yapılır? Ne İle Yenir?

Fındık Yağı İle Harika Bir Tat Elde Edin

Kızartma yaparken ne tür bir yağ kullanıyorsunuz? Peki fındık yağını hiç denediniz mi?

Yiyeceklerin kızartılması, diğer pişirme yöntemlerine göre genellikle en sağlıksız yöntem olarak bilinir ancak az yağ kullanılarak bu problemin önüne de geçilmiş olur.

Balık kızartırken hem lezzetinin artması hem de kızartma işlemini en sağlıklı şekilde yapmak için, fındık yağını tercih edebilirsiniz. Fındık yağının besleyici özellikleri de dikkate alındığında, fındık yağı balık kızartmak için iyi bir tercih olacaktır.

Zeytinyağı Tercihiniz Olabilir

Balık kızartmanın püf noktaları arasında, yine yağ tercihiniz önem kazanıyor. Fındık veya mısır yağından hoşlanmıyor ve balık kızartmak istediğinizde temin edemiyorsanız en iyi ve sağlıklı seçenek zeytinyağıdır.

Doğal yağlar arasında en iyilerden biri olan zeytinyağı, sağlık için önemli faydalara sahip olduğu gibi balıkların en ideal kıvamda kızarmasına da yardımcı olacak yağlar arasındadır.

Unlamayı İhmal Etmeyin

balık kızartma öncesi unlama
Balık kızartma öncesi unlama yapmayı unutmayın

Balık kızartırken en önemli rutinlerden biri, balıkların unlanmasıdır. Mısır unu veya normal una balıkları bulayarak kızartmanız, balıkların deri yapısındaki besleyici özelliklerin yok olmasını engelleyecek ve aynı zamanda daha lezzetli hale getirecektir.

Kızartırken Limon Kullanın

Balıkları kızartacağınız yağın içerisine birkaç damla limon damlatmanız, yine lezzet artırıcı yöntemlerden biridir. Kızartılan balıklar genellikle limon ile tüketilse de kızartma esnasında biraz limon damlatılması, balıkların daha iyi kızarmasına da yardımcı olacaktır. Bu yöntemin diğer bir faydası da balık kokusunu azaltmasıdır.

Size faydalı olduğunu ümit ettiğimiz bu içeriğimizin ardından artık siz de tadı dillere destan, lezzetli mi lezzetli balıklar hazırlayabilirsiniz. Balığın üzerine demli bir çay da iyi gider diyorsanız “Lezzetli çay demleme tüyoları” verdiğimiz içerikten de faydalanabilirsiniz.

Lütfen Paylaşın!

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir